+36 (70) 778-9302
Online foglalás esetén 3% kedvezmény!
+36 (70) 778-9302
Kiemelt ajánlataink

Zsóry Termál hotel

Hotel az egri termál vidéken

Eger és környéke, Észak-Magyarország termál- és gyógyvizekben leggazdagabb vidéke, igen kedvező földtani viszonyokkal rendelkezik. Ezekhez egyéb gazdag természeti, kulturális, történelmi, termelési adottságok is kapcsolódnak. A Bükk hegység délnyugati kapujában, a Mátra medence_uj.jpgés a Bükk között húzódó dombvidék medencéjében, kb. 180 méter tengerszint fölötti magasságban épült ki ez a sajátos atmoszférájú város, amely egyben egész Heves megye gazdasági, kulturális, politikai és termálfürdő életének központja.

A környező dombok hajlatának azon a részén alakult ki a város, ahol az Eger-patak észak-déli irányt követő völgye medencévé szélesedik. Eger tájképileg szorosan a Bükk hegység kapcsolódik, de a vár dombjáról és a város magasabb pontjairól idelátszanak a Mátra távolabb húzódó, kékelő vonulatai is.

Sokan akik a vidékre érkeznek, nem közvetlenül Egerben keresnek hotelt, hiszen Mezőkövesd - a matyók fővárosa - csupán 25 kilométerre van Egertől. Így itt megszállva több legyet is üthetnek egy csapásra. Mezőkövesd látnivalók és termál szempontból is központi helyen van, hiszen innen röpke 15-20 perc alatt el lehet jutni délre, az ugyancsak 30 km-es távon belül lévő Tiszafüredre, a tiszapartra is. Mezőkövesdről 20 percen belül van Bogács, Tard, Cserépváralja és a Bükk hegység is, melyek ókori látványosságokban gazdagok. A Zsóry Hotel Fit ****, közvetlenül a vizéről híres Zsóry fürdőtől 480 méterre található. Nálunk megszállva, Önnek lehetősége van arra, hogy a pihenése, nyaralása során, kényelmesen felkeresseheti Eger és Mezőkövesd vidékének összes kíváló termál fürdőjét, nevezetességét. Bogács termál fürdője ugyancsak híres gyógyító tulajdonságairól.

Az ásványi és gyógyvizek keletkezése

Zsóry thermál hotel és fürdőA földtani és kőzettani viszonyoknak megfelelően Mezőkövesd és Eger környékén sokféle ásványi- és gyógyvíz, termál víz található. Összetételüket nemcsak a tároló kőzetek határoztá meg, hanem azok is, amelyeken át a mélyből a felszínre törnek. Érdekes természeti jelenség, hogy amíg egynemű kőzet előfordulhat, a termálforrások vize mindig összetett, mert többféle  kőzeteken halad keresztül, hanem akkor is, ha egyetlen kőzetben keletkezett vagy tárolódott, ugyanis az egynemű kőzet is átadja a benne található oldódó ásványi alkotórészet a víznek.

Az ásványi- és termálvizek a felszíni alatti vizek csoportjába tartoznak. Minőség, eredet és mennyiség szerinti osztályozásuk azért nehéz, mert minél többet ismerük meg a víz föld alatti körforgásából, annál felfogadhatatlanabbá válik a felszín alatti vizek szétválasztásának merev elmélete. Azt kell ugyanis figyelembe venni, hogy a talajvíz, karsztvíz, rétegvíz, tehát a mélységbeli és a felszin közeli vizek szoros kapcsolatban vannak, tartományaik egymásba szövődnek.
Az Északi-középhegység gyógyító temál vizeinek sokoldalú, eredményes felhasználása magas szinten helyezkedik el. A gyógyfürdők, a temálfürdők legtöbbjében rendszeressé vált az orvosi ellátás, a hotelek programjaiban a wellness szolgáltatások, az egészségügyi tanácsadás és rengeteg csoportos, csapatépítő, túrázó és családi program. A Zsóry Hotel Fit**** temál megoldásait szorosan a Zsóry fürdő lehetőségeihez igazította. Tájékoztatunk és segítünk a temál vízzel kapcsolatos minden tudnivalóval kapcsolatban.

47.797528 20.528822